DataViz.ro, Tableau

Waterfall chart in Tableau sau un Cash-flow traditional?

octombrie 3, 2018

Deoarece mi-am petrecut o mare parte din activitatea profesionala in domeniul financiar intotdeauna am intampinat probleme in analiza unui volum mare de date. Tocmai de aceea am ales că studiu de caz cash-flow-ul, care este un instrument ce are la baza un volum foarte mare de informatii.

Cash-flow-ul face parte din instrumentele financiare care merita o atentie sporita datorita importantei crescute la nivelul companiei si nu numai. In principal daca esti CFO, sef contabil sau manager de departament sunt sigur ca si tu te-ai lovit de probleme de analiza a cash-flow-ului.

Folosind Tableau m-am gandit sa ii acord o a doua sansa acestui instrument.

Asa ca am pornit de la soldul initial care este reprezentat prin prima bara albastra in graficul de mai jos. In continuarea soldului initial este reprezentata evolutia zilnica a balantei de incasari si plati (albastru inseamna ca este pozitiva si rosu negativa). Iar graficul se incheie cu soldul final care este dimensiunea ultimei bare incepand de la nivelul zero.

In partea centrala a acestui dashboard gasim cifre care sumarizeaza activitatea in cateva cifre cheie. In acelasi timp, in partea de jos gasim toate detaliile platilor si incasarilor la nivel de furnizor sau client.

Incerca mai jos sa navighezi cu mouse-ul pe deaspura (mouse over) graficului si sa observi cum acesta se va filtra intr-un mod dinamic. Iar daca folosesti telefonul mobil si dashboard-ul de mai jos nu este optimizat pentru modelul tau poti merge la acest link unde exista o varianta a dashboard-ului optimizata in Tableau pentru orice telefon mobil.

Pentru mai multe informatii si colaborari va stau oricand la dispozitie la adresa de e-mail contact@dataviz.ro sau prin completarea formularului din pagina de contact.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply