DataViz.ro, Tableau

O zi pe aeroportul Otopeni – Tableau – Flow map/Network diagram

august 22, 2018

Doar pentru a avea o idee despre ceea ce se intampla pe Aeroportul din București intr-o zi normala si sa imi raspund la intrebarea: ce destinatie aleg cel mai des persoanele care pleaca din Bucuresti? am ales sa fac un grafic numit flow map sau network diagram.

Cautand o lista cu zborurile dintr-o zi oarecare am dat peste ceva mai multe informatii (ora la care trebuia sa plece avionul, ora la care a plecat acesta, compania aeriana care opereaza zborul respectiv) ceea ce m-a ajutat sa inteleg ca pe un aeroport in 24 de ore avioanele pot intarzia cumulat undeva la 3 zile.

Flow map este un tip de grafic care ne arata miscarea si sensul acesteia dintr-un punct sursa catre unul sau mai multe puncte destinatie. Un alt grafic similar este Connection Map care poate arata mai multe puncte sursa in acelasi timp sau un flux care contine mai multe puncte (o harta cu zboruri in care sunt escale sau chiar o harta de metrou).

Pentru a face acest design in Tableau ai nevoie in principal de informatiile geografice ale locatiilor (latitudine si lomgitudine – atentie, nu se pot folosi cele generate automat de aplicatie) si de o legatura calculata intre punctul de plecare si cel de sosire.

Pentru o procedura mai detaliata va recomand acest clip in care explicatiile sunt date pas cu pas.

Oricum, ca sa imi raspund la intrebare. Cele mai multe zboruri an acea zi au fost spre Cluj 🙂

Pentru mai multe informatii si colaborari va stau oricand la dispozitie la adresa de e-mail contact@dataviz.ro sau prin completarea formularului din pagina de contact.

You Might Also Like