DataViz.ro, Statistics, Tableau

Istoricul cutremurelor din Romania

noiembrie 2, 2018

Stiai ca duminica trecuta a avut loc cutremurul care este situat pe locul 6 in clasamentul cutremurelor inregistrate in Romania?

Sau ca anul 2015 a inregistreat cea mai mare activitate seismica din ultimii 10 ani conform Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP)?

 

INFP pune la dispozitia publicului o baza de date cu toate inregistrarile facute in legatura cu miscarile seismice. Aceasta baza de date are la dispozitie informatii semnificative incepand cu anul 2005, dar si alte cateva evenimente importante din trecut pentru care datele au fost reconstituite (cum ar fi cutremurul din 1977).

 

Pentru a interactiona mai bine cu dashboard-ul de mai jos poti tine cont de urmatoarele doua mentiuni.

-Atunci cand faci o selectie pe graficul de evolutie, “TOP 10 cutremure inregistrate” se va filtra in asa fel incat sa reprezinte top 10 cutremure din anul selectat.

-Daca vrei sa afli mai multe detalii despre fiecare cutremur poti apasa pe graficul TOP 10 si atunci vei fi redirectionat catre pagina INFP unde vei putea gasi mai multe detalii.

 

Pentru mai multe informatii referitoare la cutremure iti recomand acest articol pe colectionaruldeorase.com care poate raspunde la foarte multe curiozitati.

Reprezentarea istoricului seismic a fost facuta folosind Tableau Public, iar datele au fost extrase de pe site folosind Python.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply