Microsoft Excel

Data visualization in Excel?

noiembrie 20, 2018

Inca de la inceput pot spune ca Microsoft Excel este cel mai raspandit sistem de BI si cu totii stim asta pentru ca inca il folosim in fiecare zi sa analizam si sa prelucram date.

Pentru ca acest instrument are o rata de adoptare de 100% in randul organizatiilor, a fost nevoit sa se adapteze pietei in asa fel incat sa satisfaca din ce in ce mai multe nevoi.

De aici si conexiunile cu surse de date ce depasesc 1 milon de randuri (vezi PowerPivot) sau alte functionalitati ce ies cumva din ariile initiale ale aplicatiei.

In linii mari o arhitecura de Business Intelligence arata ca in imaginea de mai jos si dupa cum vedem Excel isi poate gasi un loc limitat intr-o structura de raportare inteligenta.

arhitect business intelligence, arhitect bi

Insa, ca Microsoft Excel sa atinga minimele cerinte ale unui tool de BI are nevoie de un anumit mod de lucru destul de complex care de cele mai multe ori se dovedeste greoi pentru un user normal.

Pentru a te familiariza cu posibilitatile aplicatiei iti recomand cele doua clip-uri de mai jos. Clipuri care mie mi s-au parut foarte utile si destul de bine structurate pentru orice nivel de cunostinte.

Oricum, Excel nu pote inlocui un tool de vizualizare, insa poate atinge performante destul de decente intr-un sistem de raportare inteligenta.

Analyzing And Visualizing Data With Excel 2016

Visualizing Complex Data in Excel

 

Daca crezi ca putem colabora intre-un fel, iti stau oricand la dispozitie la adresa de e-mail contact@dataviz.ro sau prin completarea formularului din pagina de contact.

No Comments

Leave a Reply