DataViz.ro, Tableau

Un raport cat pentru o cafea. Tooltip info in Tableau

octombrie 9, 2018

Atunci cand ne gandim la un raport, avem tendinta de a vedea multe cifre. Insa 3 cifre sunt oare suficiente intr-un singur raport pentru un magazin online?

Incepand cu versiunea 10.5, Tableau a implementat o noua functionalitate. Aceasta se numeste “Viz in Tooltip. Ca sa intelegem mai bine acest concept am publicat filmul de mai jos.

Initial in “raportul” de mai sus sunt doar 3 cifre, insa cand trec cu mouse-ul peste fiecare cifra se desfasoara un al doilea raport.

Cel “de-al doilea raport” este de fapt un “Viz in Tooltip”.

mosue over tooltip Tableau

In Tooltip putem adauga informatii suplimentare pe care nu le vrem afisate in mod permanent insa care sunt de folos pentru utilizator.

In noile versiuni de Tableau gasim implicit o varianta optimizata a dashboard-ului si a acestui instrument pentru mobil.

Asadar, raportul nu mai este desfasurat orizontal in cazul celui pentru mobil. Asta pentru a face mai usoara utilizarea acestuia pe dispozitivele mobile.

mobile version Tableau tooltip

Activarea meniului Tooltip se face in acest caz printr-un simplu click pe KPI-ul care ma intereseaza.

Va las mai jos dashboard-ul interactiv care este publicat pe platforma Tableau Public.

Pentru mai multe informatii si colaborari va stau oricand la dispozitie la adresa de e-mail contact@dataviz.ro sau prin completarea formularului din pagina de contact.

You Might Also Like