DataViz.ro, Tableau

Truck in time report in Tableau – analiza in industria transporturilor

noiembrie 15, 2018

Conform celui mai mare studiu de Business Intelligence realizat de Business Application Research Center in ceea ce priveste tendintele anului 2019. Industria transporturilor pune un accent ridicat pe utilizarea pe data quality management, data governance si data preparation for business users.

Aceasta industrie este o una care genereaza un volum foarte ridicat de date, de la date financiare pana la date de geolocatie sau IoT. Si deoarece volumul de date este in crestere majora, metodele de anaziza vor trece de la spreadsheet la BI Tool.

Din experienta personala, domeniul inca este incarcat de utilizarea spreadsheet-urilor in raportare. Metoda care genereaza foarte multe dubii in legatura cu cifrele prezentate.

Probabil acesta este motivul pentru care calitatea datelor apare prioritara in studiul celor de la BARC.

Lipsa vizualizarii datelor in domeniu

Cu siguranta nu este singurul dintre domeniile deficitare in vizualizarea datelor, dar in 2019 aceasta este prioritatea cu numarul 4 pentru companiile de transport care au raspuns la studiul de mai sus.

Mai jos am conceput un dashboard care ne poate oferi informatii despre descarcarea in timp sau cu intarziere la depozit.

Acest dashboard in Tableau este compus din doua parti: partea descriptiva a informatiei (numarul transportului, ruta si detalii despre timpul petrecut in cursa).

Cea de a doua jumatate este una vizuala, care ne transmite aceeasi informatie intr-un mod vizual. Asadar, bara orizontala principala reprezinta timpul petrecut in cursa si cealalata bara este abaterea fata de timpul planificat.

Avand ambele componente impreuna, informatia este transmisa mult mai eficient decat intr-un simplu spreadsheet.

Calitatea datelor

Conform studiilor, calitatea datelor este prioritatea numarul 1 pentru toate industriile cand vine vorba de Business Intelligence. Dar in special pentru Transport si Financial Services pentru care are o nota semnificativa.

De cele mai multe ori calitatea datelor este pusa sub semnul intrebarii deoarece raportarea nu se face centralizat sau nu exista o anumita transparenta a datelor.

Insa o platforma de Business Inteligence ar putea reduce o parte importanta din aceste probleme.

Daca crezi ca putem colabora intre-un fel, iti stau oricand la dispozitie la adresa de e-mail contact@dataviz.ro sau prin completarea formularului din pagina de contact.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply