DataViz.ro

Sparkine si raportare optimizata pentru dispozitive mobile

octombrie 22, 2018

La inceputul acestei veri smartinsights.com anunta o utilizare a dispozitivelor mobile de 2 ori mai mare decat a celorlalte dispozitive. Ca exemplu in 2016, 67% din timpul petrecut pentru cumparaturi online se facea pe dispozitivele mobile in timp ce doar 33% pe desktop, trendul fiind in favoarea utilizarii mobilului.

Datorita acestui comportament de consum si a unei mobilitatii din ce in ce mai crescute in randul angajatilor, solutiile de business intelligence au evoluat in asa fel incat sa poata oferi o experienta placuta utilizatorului, ceea ce dat nastere conceptului de Mobile BI.

Ce este Mobile BI : “Mobile BI is a system comprising both technical and organizational elements that present historical and/or real-time information to its users for analysis on mobile devices such as smartphones and tablets (not laptops), to enable effective decision-making and management support, for the overall purpose of increasing firm performance.” (How system quality influences mobile BI use: The mediating role of engagement – Twan Peters)

 

Care este legatura dintre Sparkline si dispozitivele mobile?

Un grafic de tip sparkline este o reprezentare grafica sub forma de linie, in mod obisnuit reprezentata fara axe sau coordonate. Aceasta prezinta o forma generala a variatiei pe o axa a timpului sau un alt tip de axa.

Avand un aspect foarte compact acest tip de grafic este perfect pentru utilizarea in rapoarte destinate dispozitivelor mobile.

Nu pana de mult dashboard-urile in Tableau trebuiau special create pentru mobil, insa supriza pentru release 10.0 este ca ele se pot optimiza prin adaugarea unui “mobile layout”, creand o experienta mobile extreme de placuta.

Asadar, avand in vedere faptul ca rata deciziilor “on the go” a crescut semnificativ in ultimul timp, acest feature ne face sa livram cifrele esentiale intr-un format cat mai usor de procesat.

Cu toate acestea, in  continuare consider ca proiectarea dashboard-urilor sau a rapoartelor trebuie facuta special pentru mobil, astfel incat sa satisfaca nevoile ambelor categorii de utilizatori-desktop si mobil.

Mai jos gasiti un model de raport zilnic de vanzari pe categorii de produse special proiectat special pentru dispozitive mobile utilizand noul feature.

Pentru mai multe informatii si colaborari va stau oricand la dispozitie la adresa de e-mail contact@dataviz.ro sau prin completarea formularului din pagina de contact.

You Might Also Like