Tableau

Un mod de filtrare interactiv – Proportional highlighting in Tableau Software 2018.3

noiembrie 23, 2018

Proportional highlighting

Daca esti un fan al rapoartelor interactive aceasta este o optiune pe care o sa o folosesti din plin sau o sa ti-o doresti daca nu ai facut deja ultimul update de la Tableau Software.

Pana ieri nu am reusit sa o testez, chiar daca a fost lansata o data cu Tableau Software 2018.3 aproape cu o luna in urma. Desi am citit cateva articole despre aceasta, am crezut ca este doar un moft.

Insa nu este doar atat. Acesta isi poate gasi un loc foarte bun intr-un dashboard pentru orice nivel, fie ca vorbim despre o persoana de conducere fie ca vorbim despre un analist.

 

Ce aduce nou?

Aceasta functionalitate este una usor de folosit si de inteles.

Pe scurt, atunci cand facem click pe una sau mai multe dimensiuni, totalul pe care il vedem mai jos este impartit ca atare.

Urmareste clip-ul de mai jos pentru a vedea cum functioneaza:

 

Pe DataViz.ro incercam sa aducem in atentia cititorilor cele mai noi metode de utilizare a instrumentelor de Business Intelligence si sa aratam ce putem face cu un simplu set de date.

Cum se poate construi un viz similar?

Pentru a ajunge la acelasi rezultat iti recomand doua articole foarte bine structurate.

Primul, vine de la Andy Cotgreave si este construit folosind o baza de date care poarta numele de The Big Mac index. Vezi articolul la acest link.

Cel de-al doilea articol apartine celor de la The Information Lab si este putin mai tehnic, dar foarte cuprinzator. Vezi articolul la acest link.

 

Concluzia mea in legatura cu aceasta noua functionalitate este ca raportarea este din ce in ce mai frumoasa.

 

Daca crezi ca putem colabora intre-un fel, iti stau oricand la dispozitie la adresa de e-mail contact@dataviz.ro sau prin completarea formularului din pagina de contact.

You Might Also Like